Blog

Taşınmayı Kolaylaştıracak İpuçları

Taşınma işi aklımıza yerleşmiş ön yargılar sebebiyle hep zor, yorucu ve sorunlu bir süreç olarak düşünülür. Ancak her işte olduğu gibi taşınmada da planlı ve organize şekilde hareket edildiğinde zorluklar ortadan kalkıp daha kolay bir şekilde tamamlanabilir.

Taşınmayı hem sizin için hem de taşımayı yapacak eip için kolaylaştırmak için birkaç ipucuna dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Bunlar;

Taşınma gününe mutlaka birkaç ay önceden karar verin

Taşınma gününe önceden karar vermek hem toplanma süreci için faydalı olacak hem de istediğiniz profesyonel evden eve nakliyat firması ile çalışabilmeniz i,çin önceden yeriniz ayrılmış olacaktır. Nakliyatçılar özellikle yoğun geçen ara tatil dönemlerinde önceden tüm günlerini rezerve edebilir. Bu sebeple 2 ay kadar önce işletişime geçmek, istediğiniz tarihi kapatabilmek için size imkan verecektir.

Evden eve nakliye firması seçerken dikkatli olun.

Seçeceğiniz firma  mutlaka profesyonel ve deneyimli olmalıdır. Ayrıca kullandıkları araç ve ekipmanların kalitesi de son derece önemlidir. Arıza çıkarmayacak yeni ve bakımlı araçlarla yapılacak taşınma sorunsuz ilerleyecektir.

Taşınma günü gelmeden önce eşyalarınızı kolilemeye başlayın.

Eşyalarınızı toparlamaya taşınma kararından hemen sonra başlayın. Eşyalarınızı en çok kullandıklarınızı dışarıda bırakacak şekilde toplayın ve az kullanılan eşyaları üzerine belirleyici ibareler ekleyerek kolileyin

Paketlediğiniz eşyaları odalara göre ayırın

Kolilerinize mutlaka o eşyanın hangi odaya ait olduğunu yazın. Bu sayede yeni eve geçtiğinizde kolileri açıp eşya aramaktan kurtulabilirsiniz.

Kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahipleri için ayırın

Eşyalar toparlanıp kolilenirken mutlaka ortaya hiç kullanmadığınız ve kullanmayı düşünmediğiniz giysiler, eşyalar çıkacaktır. Bu eşyalar için yapmanız gerekense ayırıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olacaktır. Bu şekilde hem boş yere yorulmamı olursunuz hem de kullanmadığınız eşyalar başkaları için iş yarayacak olabilir.

Yeni evin aboneliklerini taşınacağınız hafta açtırın

Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini taşınmadan önce mutlaka açtırın. Taşınırken ışığa, suya ve ısınmaya ihtiyaç duyduğunuzda açtırma süreciyle uğraşmamış olursunuz.

Özel eşyalarınızı kendiniz taşıyın

Sizin için önemli sayılabilecek yükte hafif eşyalarınızı mutlaka önceden paketleyip ayırın. Bu eşyaları mümkünse taşınma boyunca güvendiğiniz birinin evinde muhafaza edin değilse de taşınma boyunca güvenli bir yere konduğundan emin olmayı unutmayın.

Bu adımlara dikkat ederseniz taşınma süreci sizin için zor olmayacak

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım