Blog

Taşınırken ayakkabılar nasıl paketlenir?

Taşınırken kıyafetler eşyalar hepimizin bildiği ezbere yöntemlerle paketlenir ancak bazı eşyaların paketlenme aşamasında dikkate ihtiyacı vardır.


Cam ürünler, tabak takımları, porselen gibi mutfak eşyaların yanında ayakkabılar da özenle paketlenmesi gereken eşyalardan biridir.

Spor ayakkabılar, topuklu ayakkabılar, deri ayakkabılar, çizmeler mutlaka dikkatle paketlenerek taşınmalıdır. Aksi takdirde ayakkabılar zarar görecek ve yıpranacaktır.

Ayakkabıların yeni evinize sorunsuz bir şekilde ulaşması için vereceğimiz tavsiyeler ise;

Son dönemlerde birçok yerde gördüğümüz plastik ayakkabı kutuları taşınma sürecinde size büyük kolaylık sağlayacak ürünlerin başında gelir. Karton kutular gibi ağırlıkla, baskıyla ezilip ayakkabıya zarar vermeyen plastik kutular, düzgün kullanıldığında ayakkabıları korumak için yeterli olacaktır.

Bunun dışında ayakkabılarınızı taşırken plastik kutularınız yoksa kolilerken mutlaka içlerini doldurmanız gerekir. Gazete, dergi gibi ürünlerin sayfalarını top şekline getirerek ayakkabıların içine doldurmak onların formlarını korumalarını destekleyecektir.

Özellikle çizmelerin bilek ve uzun kısımlarının da tamamen doldurulması gerekir. Bu şekilde ayakkabıda kırılma izleri oluşmayacaktır.

Eğer rugan yani parlak ayakkabılarınız varsa bunları taşırken ayakkabıların dışını mutlaka sarmalısınız. Havlu veya giysiler kullanarak ayakkabılarınızı sarmak çizilme riskini ortadan kaldırır.

Bunların dışında ayakkabı kolilerinizi aracın alt kısımlarında değil üst kısımlarına yerleştirilmesini nakliye firmanızdan isterseniz bu da sizin için faydalı olacaktır.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım